Sv: Re: Koenigsegg köper INTE Saab!!

Forum / Övrigt / Allmänt / Koenigsegg köper INTE Saab!! / Sv: Re: Koenigsegg köper INTE Saab!!

    november 28, 2009 at 12:05 #148731

    Just därför jag skrev ”köpt begagnad…” Bengt 😉 För det driver nyförsäljningen. Till en viss gräns. Våra gamla TT och V4 gör det knappast. Heller inte OG 900 eller 9000. Det blir inte mycket ”arbetstillfällen” av det. Däremot tre till fem år gamla bilar. I enorma mängder. Så något ”förakt” var det inte tanke på där. Hur gamla är dina ”5 Saabar” förresten…

    För att hålla igång Trollhättanfabriken behövs volymer som SAAB aldrig har haft. Det SAAB behöver är en ägare som kan satsa ännu mer än GM och tidigare ägare har gjort. För att få till en livskraftig verksamhet. Och för ansträngningar i syfte att värva köpare. Nästan alla SAAB, oavsett epok, har den ursprungliga nybilsköparen betalat för litet för i förhållande till vad som hade behövts för att nå lönsamhet hos SAAB.

    Men visst är det lätt,som oppositionen gör nu, säga att det skall ”skjutas till resurser”, att Maud O och regeringen är ”passiv”, osv. Är det inte konstigt att man är mån om plånboken när det skall köpas bil. Samtidigt som det är hur enkelt som helst att skjuta till ”resurser” när det handlar om andras pengar. Men vems skatt skall då höjas? Eller vilka bortprioriteringar skall regeringen göra för att stödja ett (alltid) blödande SAAB?

    Nej, stå på er Maud & co. Inte lätt att hålla huvudet kallt när populisterna vevar på och GM kör hårt. Ett GM som bollar med hela kontinenter snarare än enskilda små länder som Sverige. Tids nog kommer det fram en lösning via fordonsmarknaden och GM. Som för Opel när GM blåste Merkel & co. Om inte ens fordonsproffsen klarar av ekvationen. Då kan således inte våra politiker klara det heller. Spåren efter stöden till TeKo, varv, mm då politikerna spenderade ”resurser” i form av våra skattepengar till ”negativ” nytta förskräcker än idag. Kanske en ny slags folkomröstning. De miljarder som SAAB behöver kan betalas/garanteras av frivilliga. Som ges rabatt på nya SAAB. Undar hur många som ställer sig i kön… med oppositionen i första ledet, med egna pengar, inte andras?