Sv: Re: Kommande balansaxelhaveri???

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Kommande balansaxelhaveri??? Sv: Re: Kommande balansaxelhaveri???

#176409

Den gälade inspektionsluckan av aluminium är bra att öppna när man justerar kopplingen. Man ser inte allt men åtminstone så pass att det hjälper. Lossa kontramuttern på justerskruven med fyrkantig skalle, skruva in lite i taget, vicka på kopplingshävarmen intill slavcylindern med handkraft, känn att där finns spel och se det eller känn det även genom inspektionsluckan.

Jag har fortfarande inte blivit klok på varför min koppling jävlats. Köpte ny Sachs med tryckplatta och allt för några år sedan. Det sägs att dessa lameller är aningen för tjocka, vilket resulterar i att solfjäderns ”armar” hamnar för djupt in i svänghjulet i viloläge. Detta gör i sin tur att urtrampningslagret eller dess hävarm kan gå så djupt att den slår emot den roterande tryckplattan innan kopplingen släpper helt. Det kan tack vare synkroniseringen fungera ganska ok på framåtväxlarna medan backen blir helt omöjlig att få i utan att det skorrar.

Har man sedan en sliten huvudcylinder eller sviktande slang mellan cylindrarna kanske slavcylinderns rörelse blir för kort utan att det är något fel i själva kopplingen. Så är det förmodligen på min bil för hur mycket jag än luftar känns pedalen svampig och rörelsen något kort, men det faktum att hävarmen skorrade mot svänghjulet utan att det helt kopplade ur kan omöjligt ha berott på detta. Min slutsats är att snacket om för tjocka lameller är sant och problemet försvann helt sedan jag pillade in små shims av tillklippt 0.7mm bilplåt mellan tryckplatta och svänghjul. Med en plockmagnet, ficklampa, stadig hand och en del tur gick det till sist genom svänghjulskåpans lilla inspektionslucka. I forumavdelningen för Sonett finns mer om detta.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng