Sv: Re: Konbana i Karlstad sön 14:e aug

Forum Övrigt SSR Konbana i Karlstad sön 14:e aug Sv: Re: Konbana i Karlstad sön 14:e aug

#88233
Dicst
Deltagare

Woooooaaaaa!!

Så här kul kan det ju bara inte bli med kallingarna på!

Vi var två 96:or, en rally-V4 och min TT samt några nyare Saabar som ställde upp. Jag hann att köra 5 repor. Den första blev sk*t eftersom jag körde fel i banan och ingen tidtagning funka. Resten gick bättre. Det knepiga var att hinna växla rätt och att ta den bortre 180-graderssvängen som både började och slutade i riktiga hårnålar.
De bästa bilarna för dagen körde dryga 29 och 30 sek. De flesta andra gatbilar låg i intervallet 32-34. Min bästa tid blev 36.06 och det fanns de som var efter mig.

Jag topppade väl inte tidkortslistan, men jag vågar påstå att jag hade av det högsta underhållningsvärdet med mitt avgasljud och hjulspinn. Det spann och släppte hela tiden.
Jag låg väl minst 200hk back från många andra och körde med trummor och kraftig understyrning. Sedan var det min första körning på konbana någonsin.
Sista repan lyckades jag fickparkera på tvären(! ) mellan målfotocellerna! Killen i speakerbåset frågade om jag möjligtvis sett Däckiareklamen på TV…

Några av Porscharna körde på 33, så det bevisar följande saker:
– Det är inte kusarna som gör det
– Det gäller att ha BRA däck, annars är du rökt! Stenhårda Michelin MX 155:or gav inte mycket sidostabilitet…
– Träning ger färdighet, jag sänkte mig flera sekunder per åk.
– Jag använde bara bromsen två ggr: en för att kasta mig in i en kurva och den andra för att stanna vid stoppkonen.
– Kurvorna kändes som att köra på en raksträcka med en 96:a

Så nu är det dags att ladda för nästa körning söndagen den 4:e setptember då Bilsport kommer till stan och gör ett reportage. Då kommer jag nog att köra på andra däck och kanske annan fjädring, vi får se. Se till att vara där!

Bilder finns på http://www.karlstadracing.nu under fliken ”Media”

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng