Sv: Re: Köpa en 900S (för tredje gången..)

Forum Modellspecifika forum OG900 Köpa en 900S (för tredje gången..) Sv: Re: Köpa en 900S (för tredje gången..)

#192157
Ståhlbom
Deltagare

@manganish wrote:

Ja grejen är ju att det sällan dyker upp 900 S till salu. jag vill ha S:en för dom är billiga att försäkra och har god potential.

Dock det som stör mig med denna bil är ju som alla andra också stör sej på, rosten. Det är tråkigt att köpa en bil med rost i skärmkanter för det blir aldrig riktigt fint när man lagar det. Bilen kommer lixom aldrig uppnå det där lilla extra fina. Visst det går att göra rätt snyggt, men… någon pärla blir den aldrig =(.

Men samtidigt.. kosmetisk rost, jag ska ju ha den som bruksbil! Så tankarna går ju spridda.

Jag tror att säljaren (Som ej är bilkunning, har han själv sagt) är väldigt förtjust i bilen och att han tror den är mer välvårdad än vad den egentligen är. Sen lägger han in argument som att däcken köpte han förra året och sen en fin stereo för att motivera priset.

Men jag har inte ringt tillbaka än. Problemen med denna bil verkar ju inte vara några bedrövligt stora iaf.

Läget för mig skulle vara annorlunda om priset låg på 5-6000 kr då kan man acceptera rosten om bilen i övrgt går bra.
Jag skulle söka vidare om jag var du, det dyker upp finare exemplar emellanåt.

Men måste du nödvändigt ha lättrycksturbon?
900i 16V saknar turboknuffen men är inte jätteslö direkt (128 hästar) och motorn är bränslesnålast av alla og900-motorer, min 900i 16V -88 drog 0,8 l/mil vid landvägskörning och då körde jag inte med ägg under gasfoten (rekordet ligger på 0,74 med semesterpackning).
Billig försäkring, bredare utbud då 16 ventilaren finns fr.o.m -88 (eller -87 kanske?), ofta inte söndertrimmad eller sönderkörda och kanske ett bättre val för dig som ska pendla långt (lågt bränsleekonomi)?

Här till synes riktig fin 16V karossmässigt:
http://www.blocket.se/varmland/Saab_900_I16_41875705.htm?aw=1

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng