Sv: Re: Koppla tändlås över huvudbrytaren?

Forum Övrigt SSR Koppla tändlås över huvudbrytaren? Sv: Re: Koppla tändlås över huvudbrytaren?

#81715
mats a
Deltagare

Nu har jag sett en lösning i en nybyggd Ascona A som enligt byggaren ska fungera.
Hela grejen är att generatorn har en eller förses med en diod som tydligen fungerar som backventil (nu rör vi oss i för mig okänt land). När generatorn inte längre laddar förhindrar dioden bakströmmar. Dioden kopplas på D- och är en variant på brytreläet ovan. Jag tror det har betydelse för konstruktionen att tändlåset är ersatt med en startknapp som sluter den gula 1,5mm2-kabeln till startmotorn samt den vita kabeln till tändspolens plussida. :confused:

Den verkliga utmaningen är ju att koppla bränslepumpen så att den slår igång samtidigt med startmotorn men stannar när motorn stannar, dvs inte går på tändningen. Alla jag talat med har gått bet på uppgiften och här bör kanske SBF komma med råd. Annars lär vi se specialbyggen som godkänns på en A-besiktning men inte på en annan.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng