Sv: Re: Koppling

Forum Modellspecifika forum OG900 Koppling Sv: Re: Koppling

#187596
jellybear
Deltagare

Jag skulle nog som plankan och Gustav sätta stålarna på att något är knas med hydrauliken snarare än själva pedalen (det sistnämda är betydligt ovanligare).

En fråga:

Om du pumpar flera gånger med pedalen, blir det då bättre (kopplar den ur ordentligt)? Om ja så är det ofta det problem som Gustav beskriver, alltså att huvudcylindern har börjat tacka för sig.

En annan sak som kan förekomma är att den stålomspunna slangen (följ kopplingshydraulikröret från slavcylindern så kommer du att se den ganska snabbt nere till vänster i motorrummet) när den är gammal inte håller formen längre, så när du trycker ner pedalen (ökar trycket) så expanderar slangen istället för att kopplingen trycks ned. Det är lätt att kolla, titta på slangen medan en kompis trycker på kopplingspedalen och se om den verkar expandera. För att vara på den säkra sidan kan du ju känna på slangen – håll den mellan tumme och pekfinger – medan en kompis trycker på pedalen, du ska då känna att den inte rör på sig.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng