Sv: Re: Koppling tar dåligt Saab 99 -76

Forum Modellspecifika forum 90/99 Koppling tar dåligt Saab 99 -76 Sv: Re: Koppling tar dåligt Saab 99 -76

#89293

matthias r
Deltagare

Kan nästan lova att jag äter upp min medfödda keps om det inte är packningarna i huvud och/eller slavcylindern som gett upp! Eller läckage på röret mellan dessa.

Dessa är slitdelar. Att bara byta i den defekta cylindern går ju, men att istället uppdatera bägge två rekommenderas starkt! Då slipper du problem många år framöver från detta system.

Huvudcylindern är bara att demontera, plocka isär, tvätta med T-röd (inget annat!)hona lite; har du ej tillgång till passande honingsdon duger en hoprullad smärgelduk utmärkt, håll bara loppet dränkt i bromsvätska under processen. Packa om, montera dit, lufta.

9 av 10 huvudcylindrar är bra i loppet och går att renovera, dock tyder den missfärgade sörjan på att din cylinder är gravt skadad. Du hittar en annan fräsch på närmsta skrot och på vilken 900 som helst, det är samma 1975-93.

Slavcylindern kan du om du vill köpa en helt ny (kostnad, c.a 750:-). Men oftast går även denna att enbart packa om. Se bara till att den är helt oskadad i sin cylinderyta.

Saab, Mekonomen m fl har erfoderliga repsatser.

MEN; glöm inte att även syna det ovan nämnda röret innan du river något. Detta brukar nämligen
bli gravt rostangripet på några speciellt utsatta ställen. En begynnande bristning kan börja med att systemet suger in luft genom mikroskopiska rosthål. Är ditt rör helt och fräscht, rostskydda det väl! Dyrt som nydel och svårt att hitta bra beg.

Lycka till, maila här på tråden igen om det blir problem! /Matte R

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng