Sv: Re: Koptips Sonett

Forum Modellspecifika forum Sonett Koptips Sonett Sv: Re: Koptips Sonett

#98173
bluesman
Deltagare

Ja jag gjorde allt själv, hade iofs en kompis med mig och det är nog att rekommendera. Jag hittade min bil på http://www.saabnet.com/tsn/class/sonett.html , började med vanlig mailkontakt och sedan när det började närma sig affär så kollade jag upp priser på alla tänkbara omkostnader bl.a här på forumet.
Hade då en bra bild på vad det handlade om, från början var det inte tänkt att åka över själv men när jag började räkna på allt kändes det helt rätt att själv åka över o se bilen på plats.

Det var helt klart rätt beslut var ett äventyr i sig att köra Sonetten i L.A:s rusningstrafik och det blev en riktigt trevlig vecka i Californien.
Hade redan innan gjort upp med http://www.calship.com/ och ordnade allt med dem redan dagen efter jag kom till L.A. Rekommenderar dem varmt! Snabbt o seriöst och alla där var dessutom svensktalande vilket minskar risken för missförstånd.
Prisskillnaden mellan att få bilen till Stockholm istället för Göteborg var bara ynka 100 Dollar så det var helt klart värt att få bilen så mycket närmare, tog c:a 6 veckor innan bilen stod i mitt garage.

Räknar jag på allt så tycker i alla fall jag att det var ett prisvärt äventyr som jag mycket väl skulle kunna tänka mig göra om ifall jag skulle bli sugen på något mer.
Hade dessutom turen att säljaren ursprungligen var från Sverige! En trevlig herre som lät oss övernatta hos honom och hans fru i Escondido första natten, vi fick en första inblick i hur stort allt är där då han bjöd på frukost ute på morgonen, portionerna är verkligen megastora i alla avseenden som vi sedan märkte under veckan där!
Ett tips är att utnyttja bilens utrymme för delar eller med något som är billigt där exempelvis Jeans eller varför inte Bowlingklot som är riktigt billiga där o kostar minst det tredubbla här.

Precis som Jörgen skrev så är det viktigt att få bilen klassad som historiskt intressant då det halverar momsen.

Mvh

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng