Sv: Re: Krock. Inlösen?

Forum / Modellspecifika forum / NG900/OG9-3 / Krock. Inlösen? / Sv: Re: Krock. Inlösen?

    juli 26, 2011 at 08:01 #186222

    Hej Svejs,..

    Var med om en sammanstötning med våran A50 ungefär 5 dar efter jag köpt den.
    Det va en gubbe som backade ut med sin stora fula Landrover framför mig på en ICA parkering.

    Hans fotsteg för att ta sig in i bak på sin bil demolerade hela lyktarmaturen + blinkers, skärm o motorhuv på högersidan på våran bil.
    Det som va tur i sammahanget va det att stödet gick på ovansidan av kofångaren så den tog inget stryk.

    Iaf, så körde jag hem bilen o konstaterade att jag oxo fått oljeläckage.. :/ som gjorde att oljetrycket försvann .. tur att jag inte alls hade långt hem.
    Sedan började tvisten med försäkringsbolag + skadereglerare som ansåg att detta lätt skulle gå på över 30k att laga, då dom går efter halva nypriset på sina delar.

    Ringde mitt föräkringsbolag då jag ville ha ett besked .. hade gått ca 1 vecka… o bilen stod ute på skadereglerarens parkering mitt i regn osv…
    Fick ett muntergök i andra ändan som tyckte jag va berus o dryg.. men jag stod på mig o sa det att nu fick dom ge mig ett besked.. att lösa ut bilen eller fixa den.

    Iaf fick jag beskedet att fix inte alls va på tapeten, o jag såg med en djup suck bilen försvinna te det sälla jaktmarkernam .. men frågade honom om annan lösning o va som en iller….

    Hmm sa han, vänta ett tag.. jag ringer tbx.. så jag väntade o han hörde av sig igen…

    Har 2 allternativ till dig, sa han.. antingen tar du 25 000:- i handen o vi skrotar bilen eller så tar du 20 000:- i handen + bilen, .. o jag tror dom flesta vet vid detta laget vad jag gjorde.

    Tog 20 000:- i handen + bilen på bogserlina… fixade hem den o köpte nyare “beggade” delar.. så idag ser man inte att den är krockad.

    Fick även en slant över så att jag o sambon + sonen kunde hälsa på Peter nere i Varberg i en veckas tid. 🙂

    Jag bör kanske säga att jag oxo köpte bilen för 20 000:- så jag fixk juh praktiskt taget tbx en gratis bil 🙂

    /Mattias