Sv: Re: Kullager på balansaxel?

Forum Övrigt SSR Kullager på balansaxel? Sv: Re: Kullager på balansaxel?

#155601

stefan
Deltagare
Jappmannen wrote:
Javisst, det är väl en av anledningarna till att turbinsträngen på våra kärnkraftverk är glidlagrade, men å andra sidan så är ju belastningen fördelad på ett helt annat sätt där. På V4-motorn så sitter det ju en generator/vattenpump/fläktrem som snedbelastar lagret hela tiden. Klarar ett glidlager detta lika bra som ett kullager?

det är bara en skröna att det skulle vara remmen som gör att lagren går ner sig……….jag skulle vilja se nåt vetenskapligt som backar upp den saken. Det är enkom bristande service som orsakar detta.
Pratar man snedbelastning så kan man ju titta då på vilken lågt liggande kamaxel som helst då som har dussinet lyftare som konstant trycker den neråt. De genererar ju en kraft som vida överstiger en sketen generatorrem……

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng