Sv: Re: Kullager på balansaxel?

Forum Övrigt SSR Kullager på balansaxel? Sv: Re: Kullager på balansaxel?

#155542
hotrodder
Deltagare
Jappmannen wrote:
Varför finns det ingen kategori som heter något i stil med ”Motor, kraftöverföring och teknik”? Vet nämligen inte om jag har postat detta inlägg i rätt kategori… :confused:

Hur eller hur så har jag plockat ur balansaxeln ur V4-motorn idag. Den bakre lagerytan är det inga synliga skador på men däremot så har ytbeläggningen börjat att lossna på ytterringen på denna och därför ska jag byta såfort jag har fått ett verktyg tillverkat till mig så jag kan sätta den nya på plats. Den främre lagerytan är det desto värre med, den glappar inte speciellt mycket mot den nya lagerringen men den är ganska repig, så om jag monterar dit den nya ytterringen igen och sen sätter tillbaka balansaxeln så kommer den nya ytteringen troligtvis gå ner sig den också rättså snart.

Jag antar att jag inte är den förste som tänker tanken men finns det någon som har provat att svarva ner balansaxeln där det främre lagret ska sitta och sen ersatt glidlagret med ett kullager i motsvarande storlek? Det är ju egentligen bara i denna ända som det är aktuellt att göra något sådant eftersom att i den bakre ändan så är ju belastningen betydligt mindre.

Jag har funderat i precis som du på att montera rull/kullager istället. Surrade bland annat med Fredrik Ekenendalh om detta för mer än ett år sedan. Han nämde även någon som provat att ta bort balansaxeln helt och nu minns jag inte hur kuggöverföringen var löst. Men maskin blev tydligen ”snärrtigare” upp i varv. *bollar över till* Fredrik

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng