Sv: Re: Kupéfläktsbyte med ACC

Forum / Modellspecifika forum / 9000 / Kupéfläktsbyte med ACC / Sv: Re: Kupéfläktsbyte med ACC

    oktober 11, 2011 at 11:25 #33644

    @SaabAero wrote:

    Tycker guiden är helt ok!
    Kan komplettera med att ha uppsikt på spjällarmen som är lätt att bryta av.
    Återmonteringen är besvärligare än bortmonteringen…

    Ja, den runda låsringen kan va riktigt jävlig att få dit, jag gav upp efter 30 min, jag satte dit en sprint istället, en variant som man klämmer på tappen så att den sedan låser runt den. Går säkert att lösa på andra vis också.

    @SaabAero wrote:

    I Saabs metod för jobbet står att man ska lossa plasten under vindrutan och det är ingen dum idé då det ger det lilla extra utrymme som behövs. Nackdelen är att det brukar behövas nya “plastnitar” för att fästa plasten igen..

    Ja denna var väldigt mycket i vägen kommer jag ihåg, den underlättar nog otroligt att ha väck. Ja har haft den väck på min bil med när jag skulle åtgärde lite krypande rost under vindrutan( ännu en fördel med att ta loss den) men clipsen fick jag bort och i utan problem, kanske inte blev exakt samma stenhårda låsning av plasten som innan men sitter gör det iallafall. Man kan få ta i en del så dom ploppar upp. Det lite besvärligare var tyckte jag var att få vindrutans list över plasten igen, där får man vara försiktig om man har något vasst som hjälpmedel så man inte repar/skaver i lacken på baksidan, annars kommer rosten snabbt igen.