Sv: Re: Kylare fråga 99

Forum Modellspecifika forum 90/99 Kylare fråga 99 Sv: Re: Kylare fråga 99

#71275
Peder Andersen
Deltagare

Hej!
Det är inte samma kylare på 99 och 900. 99:an har båda grova rör i övre änden, medan 900:an har det ena grova röret i nedre änden.

På din 77:a kan du montera vilken kylare som helst från en 99 eller 90 oavsett årsmodell.

Det finns två skillnader: På växellådor av årsmodell 77 eller äldre sitter ett svart motorfäste i stål skruvat i framänden på lådan, det är ganska tunnt.

På lådor av årgång 78 eller nyare är det en ingjuten aluminiumläpp som är motorfäste. För att detta fäste ska få påats har kylare av årgång 78 och nyare en ”buckla” undertill som ger lämplig plats åt fästet.

Sen är vissa, men inte alla kylare av årsmodell 77 och äldre betydligt tjockare och rymmer alltså mer vatten. Det kan ju vara bra. Dessa kylare går alltså inte att montera om man har den nyare typen av växellåda.

Om du har en 77:a med rätt växellåda så kan du alltså ta vilken kylare du vill som kommer från en Saab 99 eller 90 oavsett årsmodell. Om du har någon nyare växellåda måste du ha kylare med ”uppbuckla” men både tjock och tunn modell passar.

MVH
Peder

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng