Sv: Re: Läckande flottörhus?

Forum Modellspecifika forum 92/93 Läckande flottörhus? Sv: Re: Läckande flottörhus?

#97329
Martin Sigge
Deltagare

Tack för svaren!

Nu när jag har kollat på en lös förgasare och i VHB ser jag att nivån i flottörhuset ska vara 21+-1 mm under flottörhusplanet, och utloppen från emulsionsröret ligger 14 mm under, så man måste stå i en bra brant backe innan det ska rinna över från flottörhuset.

Antingen läcker det ut vid huvudmunstycket som Du säger Stefan, eller det rinner tillbaka i slangen som Du förslår Dick.

Eftersom jag inte noterar något läckage runt förgasaren är det nog som Dick menar.

Om det rinner tillbaka genom pumpen beror det väl på att något membran inte tätar riktigt. Tyder på kommande servicebehov, eftersom sådana symptom ju sällan är självläkande.

Vad gäller galvanisk korrosion mellan kopparbricka och förgasarhus är det nog lugnt. Munstyckena är ju av mässing som innehåller en massa koppar, och det fungar ju. Om man vill vara säker kan man ju titta efter om det syns spår av korrosion runt brickan.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng