Sv: Re: Läckande flottörhus? VECKANS TÄVLING

Forum / Modellspecifika forum / 92/93 / Läckande flottörhus? / Sv: Re: Läckande flottörhus? VECKANS TÄVLING

    augusti 7, 2006 at 09:01 #97332

    Häll ut en svätt bensin på garagegolvet och vänta ett dygn….. Finns beninen kvar??? Nej! Den avdunstar! Detta är en process som pågår även när det är riktigt kallt. Bensinångorna tar sej ut via öppningar där vätskan inte tar sej ut, munstycken etc.

    Dessutom rinner bensinen tillbaka via pumpen som Dicst skrev. Packningarna i pumpen består av mässingsbrickor och är inte gjorda på att kunna hålla så tätt att trycket bevaras i flera dygnutan det räcker ju med någon sekund då pumpen håller trycket genom att just pumpa.

    Kram
    Pelle

    En bensinfläck på golvet har en tjocklek av någon tiondedels mm, så om den torkar på ett dygn så är avdunstningshastigheten i ett kärl just så många mm/dygn. Med den avdunstningshastigheten skulle det alltså ta 10 dygn för flottörnivån att dunsta 1 mm. Dock är flottörhuset ett relativt tillstängt uttrymme med mer eller mindre 100% relativ bensinångehalt vilket borde medföra att avdunstningen där är ytterst liten. Medges dock att det kan dunsta snabbare ur flottörhuset direkt efter körning medans motorn är varm.

    Jag ska göra ett experiment; åker bort om en stund och återkommer på torsdag. Kopplar bort bränsleslangen. Tar av förgasarlocket nu och mäter nivån. Stänger locket och mäter igen på torsdag.

    Därmed är det upplagt för veckans tävling: Tada!!!

    Hur mycket har nivån sjunkit tills på torsdag kl.15?

    Nivån är nu, kl. 10.40, 19,6 mm under flottörhusplanet (efter uppumpat tryck förstås). Förgasarlocket och luftrenaren är återmonterade.

    Temperaturen i garaget ligger nu runt 23°

    Första pris blir en provkörning av min 93:a Saxomat.Om den går då

    Återkommer på torsdag