Sv: Re: Lackskarv 16″ Aero

Forum Modellspecifika forum OG900 Lackskarv 16" Aero Sv: Re: Lackskarv 16″ Aero

#182498

rodder76
Deltagare

Den som hållt på ett tag med färg vet att det är i det närmsta omöjligt att återskapa en exakt nyans när man blandar färg. En droppe fel i en liter färg ger skillnad. Likaså kan det vara nyansskillnad på två fabrikslackerade delar, för att fabrikens färg kommer från två olika blandningar. Som ett exempel fanns Volvo 850 i en grönmetallic med tre uppenbart olika nyanser, trots samma färgkod.
Färg, eller hur den upplevs, förändras även av ålder, slitage och oxidation. Detta gör självfallet att hur nära jag än skulle komma i mina försök, så kan jag omöjligvis hamna på den exakta nyans Ronal hade 1990. Vad jag sysslar med är att försöka finna en nyans, tillräckligt lik, för att även en entusiast ska vara belåten. Än så länge har jag inte sett en uppsättning omlackerade fälgar där nyansen inte är uppenbart fel, och jag önskar att jag kunde komma närmre än så.

//David

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng