Sv: Re: Lackskarv 16″ Aero

Forum Modellspecifika forum OG900 Lackskarv 16" Aero Sv: Re: Lackskarv 16″ Aero

#183125
rodder76
Deltagare

@joH900 wrote:

@rodder76 wrote:

joH900
Den tunna smala smidiga maskeringstejpen du hade köpt…… var tusan hittade du den. Står det något fabrikat på insidan av rullen?
Besökte en BDS handlare idag, och de hade inte denna i sitt sortiment, och kunde inte finna den i BDS kataloger. Mekonomen hade inte heller någon smidig maskeringstejp, utan de där standard ”frystejp” (som jag kallar dem).
Mekonomen hade dock det trevliga priset av 265:-/400ml spraybomb. Det innebär att det sannerligen inte är billigt om man ska spraybomba med nyansbeställd färg. Tusan vet om det inte är värt att snacka med lackerare när bara spraybomber närmar sig en tusenlapp per uppsättning.

Hmm, det var skumt… Tror inte det stod något på insidan rullen, men skall försöka komma ihåg och kolla det imorgon! Hör med någon färgaffär/lackerare annars, de måste ju kunna ta fram rätt tejp tycker jag.

Fann denna länken i alla fall, och misstänker att detta är nått liknande
http://www.umeabilfarg.se/?cat_id=45” onclick=”window.open(this.href);return false;

Färgen var inte alls gratis… 😯 Till det priset är det helt klart värt att kolla med en lackerare istället, med lite tur kanske man finner någon som lackar det för ~1500kr? Om du gör det mesta förarbetet då såklart 🙂

Vi har en leverantör av billackeringsmaterial här i Linköping, men de har alltid varit lite tykna att hålla på med. För några år sedan fick man som privatkund beviset på deras kundservice när de valde att bara expeditera privatkunder efter lunch. Efter ytterligare något år ändrades det till ”endast fakturakunder” för att slutligen dissa oss vanligt dödliga och inte låta oss handla alls. Efter det så har vi Linköpingsbor lite problem med att skaka fram rätt grejjer snabbt och smidigt.
Men jag tackar för länken. Kanske får beställa ett par rullar av dem, eller åka ner till en lackerare och försöka få köpa några rullar. Nu vet vi i vilket fall att 3M har vad jag söker (hittade bara andra lite mer okända fabrikat igår när jag sökte)

Vad gäller spraybomberna så TROR jag att jag kom på ”felet” med prissättningen. Prisnivå runt 100:- burken är för de allra flesta vanliga färger som de bara kan beställa hem ”hur som helst”. Sedan har de tillgång till färgblandningssystem 2-komonentsfärg på sprayburk, och det är dessa som är svindyra. Dessa ska förvisso vara likvärdiga med vanlig billackering med allt vad det innebär, burkarna har extremt kort livslängd mm mm…. dyrt, men bra (förmodar jag). Som ni förstår så blir inte detta ett alternativ för mig, utan jag kommer hålla mig till standardburkarna, om jag inte smiter förbi en lackerare när det är maskerat och klart och frågar vad de ska ha för att spruta på färg…

@SaabAero wrote:

@rodder76 wrote:

Det som tar tid när fälgarna sitter i svarven är att nöta bort färg och kantskrap. När detta väl är gjort verkar det som det går ruskigt fort att köra en vända med varje papper.

Det går ganska fort om man använder ett riktigt grovt papper, typ 30 – 50 eller nått i den stilen.
En annan metod jag provat är nogrann maskering och färgborttagning. Även det funkar riktigt bra .

Jag kör med 60papper eftersom den järnaffären jag handlade på inte hade 30. Första fälgen jag testade på körde jag med 30 papper. Snabbt och smidigt 😉

Trodde inte att färgborttagning skulle funka så bra på fälgar, så jag har inte ens fått för mig att prova…. Kanske kan vara en sak att testa ”någon gång”
Tack för tipsen

MVH//David

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng