Sv: Re: Laddar inte 99 GLi

Forum Modellspecifika forum 90/99 Laddar inte 99 GLi Sv: Re: Laddar inte 99 GLi

#102029
matthias r
Deltagare

Stopp i backen… pratar vi inte dödssynder nu om det gäller att lossa batteripoler under gång?? Generatorn kan skadas, i alla fall en lite modernare växelströmmare!! De gamla likströmsgeneratorerna tål lite mer stryk, men den här ”testmetoden” ska man ändå glömma!

Dessutom talar den inte om något! Hur bra generatorn än laddar så stannar givetvis motorn då en pol åker av. Strömkretsen i bilen är då definitivt bruten så varifrån skulle spolen få sin primärström? Och varifrån skulle generatorn få sin in-spänning?

Det är bara dieselmotorer som fortsätter gå efter man gjort så här, eftersom de inte behöver någon ström för att gå. De har mekaniska stoppanorningar på bränsletillförseln (gäller äldre oljeeldare). Men även på en sådan skadas generatorn om polen lossas under gång.

Gör en laddningskontroll med instrument eller koppla in en amperemeter i bilen så talar det om hur det verkligen ligger till.

Felet kan mycket väl ligga på laddreläet, har varit ute för detta just på en 99:a. Lampan stendöd precis som du beskriver.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng