Sv: Re: Laga Sonett plastkaross Behöver tips och erfarenh.

Forum Modellspecifika forum Sonett Laga Sonett plastkaross Behöver tips och erfarenh. Sv: Re: Laga Sonett plastkaross Behöver tips och erfarenh.

#128967
mellow yellow
Deltagare

TACK för alla svar :applause:

Dags för lite feedback, slipar och spacklar som värst just nu.

Jag köpte en hel del olika produkter för att prova mig fram

Jag läste även kompendiet nämnt ovan och teorin matchade verkligheten.

Mina tips så här lång:

-Glöm polyesterbaserade produkter de sjunker under härdning och du får slipa och spackla om 4-5ggr innan det är acceptabelt.

-Det är viktigt att hitta en spackel produkt som har samma hårdhet som huvud materialet. Tex Watskis Gelcoat är alldeles för hård och du får slipskador runt omkring.

-Kolla att sprayspacklet är kompatibelt med epoxin du tänker använda, så att du inte får plastgegga när du sprayar på sprayspacklet.

-Använd INTE starka lösningsmedel på plasten när du har slipat sista gången, kan även det resultera i plastgegga.

-Blanda noga och gör endast en testsats första gången som du INTE använder på karossen, är så lagom roligt att smeta bort epoxi som inte härdat

-Använd dubbla kaffemuggar när du blandar epoxin

-Mina tvål pumpar, se bild, funkar mkt bra, provmät hur mycket volym du får på varje tryck Ta först basen och därefter acceleratorn, accelerator på kaffemugg är ingen bra då smälter muggen, häll därför acceleratorn PÅ basen.

-Blanda små satser det blir gärna lite härdsmälta i kaffemuggen, det blir varmt när epoxin härdar, ju mer du har blandat ihop desto varmare blir det och ju kortare tid går det att jobba. Trimtipset när det böjar bli varmt om handen är att hälla kalltvatten i den YTTRE muggen då kyls plasten och vips så får du några extra minuter innan det härdar

-Köp epoxi tex West systems 105/205 säljs av bla Watski OCH köp även microballonger små plastkulor som du blandar med epoxi så att det blir spackel. Med micro ballongerna så kan du variera spacklet i allt från vaniljkräm till jordnötssmör. Ta det försiktigt när du öppnar burken för microballongerna annars så har du dem spridda i hela garaget. Microballongerna bör vara färgade så är det lättare att få ett bra slipresultat.

Frågan är bara varför det skall vara så tråkigt att slipa :confused: :banghead:

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng