Sv: Re: Lågmilare Ett ämne som tilltalar mig

Forum Övrigt Off Topic Lågmilare Ett ämne som tilltalar mig Sv: Re: Lågmilare Ett ämne som tilltalar mig

#168771

900 classic cab
Deltagare
Mattias Edeslätt wrote:
Sen är det helt kart intressant att veta vad som föreligger att en bil inte rullat mer och hur/varför den har vårdats som den har gjort och därmed har låga mil och ett väl bevarat (ny)skick. För ärligt talat så är inte de låga milen förklaringen till att de är i så otroligt fint skick, utan ägarens förmåga att bevara bilen under alla år. Även om ägaren hade kört mer så hade det troligtvis fortfarande varit en väldigt fin bil till salu när det var dags, bara med mer mil på mätaren.

Just varför bilen inte rullat så långt är just det som sätter igång tankar i ens huvud. Genom vetskapen om varför den inte rullat så mycket, bildar man sig en bild om hur bilen haft det samt vad den varit med om.

Min ena 99 turbo köptes ny av en ”vanlig” man (inte entusiast) som egentligen skulle köpa en ny 99 GLI 1981.
Hans bror övertalade honom att köpa en turbo istället. Den var ny, men av ett år äldre modell (1980). Samtidigt fick han ta över hans mors varmgarage i ett hyreshus som låg 20 minuter från hans eget hem.
Eftersom han bodde i Stockholm var det enklare att ta tunnelbanan istället. Han kom fram fortare dit han skulle med tunnelbanan, än det tog för honom att gå och hämta bilen i garaget.
Bilen användes sällan och enbart för att ta honom till sommarstugan i Norrtälje under sommartiden.
Jag frågade honom hur långt söderut han varit med bilen. Svaret blev Södertälje…
Eftersom han behöll bilen under 29 år blev miltalen inte direkt höga (snitt strax över 300 mil/år).
Att höra honom berätta med värme i rösten om sina år med bilen gör ju bilen ännu mer intressant och värdefull i mina ögon. Det gör att bilen får ännu mer ”själ” och blir mer av en vän.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng