Sv: Re: Lågprisdäck – bra eller dåligt?

Forum Modellspecifika forum 90/99 Lågprisdäck – bra eller dåligt? Sv: Re: Lågprisdäck – bra eller dåligt?

#93932
stefan w
Deltagare

Jag har fått förklarat för mig att däck har olika gummiblandning beroende på var de säljs. Däck som är avsedda för t.e.x. sydeuropeisk marknad är sämre för nordiska förhållanden o tvärt om, gäller även sommardäck.

Sen skall man också titta på max tillåten belastning också utifrån hur tung den egna bilen är.

Ju billigare däck desto större är nog risken att man måndagsexemplar och problem med obalans och orundhet. Jag har även märkt att billiga däck lättare får ståsula.
När jag hade timmerbil så märkte jag väl vilka fabrikat som generellt höll bäst och det var Michelin, Bridgestone o Yokohama.
Nu är det svårt att ens jämföra det mot våra entusiastbilar men det är ändå en fingervisning. Jag är också av den tron att man får det man betalar för. Jag har även provat Tecnic regummeringar på min fd 9000 och hade problem med orundhet och obalans. Jag provade även Falken som funkade bra men slets ut snabbt.

Jag tycker att under sådana här förutsättningar skall man lägga sig i mellanklassen. Inte för dyrt o inte för billigt eftersom man kanske inte kör så ofta och så långt i sämre väder.

Detta är ändå bara min egen åsikt i frågan så det behöver ju inte vara rätt för det.
Sist men inte minst, frågar man 100 personer om däck så får man säkert lika många svar. Är man nöjd med ett däck så är det ett bra däck oavsett vad det kostade.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng