Sv: Re: Långnosmotor -66 Lätt trimning.

Forum Övrigt Projekt / Min bil Långnosmotor -66 Lätt trimning. Sv: Re: Långnosmotor -66 Lätt trimning.

#120929
stefan w
Deltagare

Nja..beställer man ”vanlig 2-läpps packbox” så får man nog ingenting alls. Det finns en del att välja på, både utförande och material men visst kan man kalla dem så.
Hur som helst så kollade jag squishen eller om man vill kalla det klämspalten spelar roll ingen. Jag använde vanligt lödtenn och stack ner två stumpar på motstående sidor längs kolvbulten och vred motorn runt så tennet plattades till i ÖD, sen mätte jag.

Det minsta måttet var 0,33 mm och det största 0,42. Ingen toppackning var monterad så då borde en 0,7 mm mässingpackning bli bra. Det skulle ge min ca 1 mm klämspalt och det skulle vara lagom.
Men nu var det ju som så att jag tycker tennet var lite väl tjockt och motståndet i ÖD för stort. Kort sagt jag litar inte riktigt på mätningen eftersom jag anar att motordelarna kan ha flexat lite av belastningen. Jag ska göra om mätningen med tunnare lödtråd sedan och se vad skillnaden blir.
Jag ska köra oplanad topp under inkörningen och skicka en annan topp på planing under tiden, sen gör jag om mätningen och skaffar ev ny packning.

Fördelardrevet ja… enklast var att beställa nytt, jag beställde på söndag och på tisdag vid 1000 tiden rasslade det till i brevlådan. Tack Matthias Roswall för väldigt snabb leverans av en del jag trodde skulle bli svår att få tag på.
De två översta är mina befintliga och de understa är nyinköpta, stor skillnad och de ”nya” är så gott som oslitna :applause:

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng