Sv: Re: Långnosmotor -66 Lätt trimning.

Forum Övrigt Projekt / Min bil Långnosmotor -66 Lätt trimning. Sv: Re: Långnosmotor -66 Lätt trimning.

#120988
stefan w
Deltagare

Idag blev det lite rumphugget. Det enda jag gjort är att skruva i topplocksbultarna i blocket och mäta den fria längden mellan block och undersida bricka. Denna låg mellan 50,3 och 51,9. Bultpelaren i topplocket låg på ca 57 mm – 57,3 mm. Man tycker ju att det skulle vara lika överallt men sånt ska man aldrig ge sig fan på…bättre då att kolla.

Detta gjorde jag bara för att få klart för mig att inte nån bult skulle bottna efter att topplocket är planat. Det känns som att det ligger lite på gränsen eftersom jag först ska plana bultplanen och sen själva tätytan. Om sen det gör tillsammans 3 mm vilket det lätt kan bli, samt att bulten sträcker sig vid åtdragningen så ligger man illa till utan att kanske märka det. I mitt fall så är det ju som sämst bara 5,1 mm att spela på. Anta sen att jag planar 1 mm på bultplanet och 2,5 på tätytan, det ger 1,6 mm marginal och då har jag inte räknat med nån bultsträckning….brrr

Det lutar åt kortare bultar, eller hur.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng