Sv: Re: Långnosmotor -66 Lätt trimning.

Forum Övrigt Projekt / Min bil Långnosmotor -66 Lätt trimning. Sv: Re: Långnosmotor -66 Lätt trimning.

#121268
stefan w
Deltagare

Appropå mätningen av klämspalten… jag antydde i tidigare inlägget att mina mätningar inte var trovärdiga. Dom var inte det heller. Igår gjorde jag om mätningen med tunn ca 1mm lödtråd, nu blev värdena helt anorlunda, det jag lade märke till är att värdena varierade mellan sidorna i förbränningsrummet men jag väljer att låta det minsta värdet vara bestämmande.
cyl 1 0,23 mm
cyl 2 0,33 mm
cyl 3 0,25 mm

Om jag vore seriös så skulle jag bearbeta förbränningsrummet så måtten blev samma på båda sidor men där går gränsen. Så seriös är jag inte. Tittar man på måtten så ger en 0,8 mm mässingtoppackning en klämspalt på runt 1 mm, jag är nöjd så.

Det lustiga är att jag också mätte med en annan topp monterad, då fick jag om jag anger båda måtten:

cyl 1 0,27 resp 0,47mm
cyl 2 0,37 resp 0,48mm
cyl 3 0,39 resp 0,50mm

Det är tydligen ingen särskild precision i tillverkningen utan skiljer en hel del. Om man har anpassat klämspalten så byter man nog inte topp hursomhelst, man bör mäta klämspalten för att slippa riskera obehagliga överaskningar, eller också väljer man en toppackning typ std eller så tjock att man slipper bry sig i detta, det fungerar ju ändå, jag undrar varje dag om mitt trulande egentligen kommer att ge nåt som ens märks.

Inschimsningen av locket till fördelarhuset blev ett storfiasko, jag grävde fram alla schims jag hade…… och alla var 0,5 mm….inte ett enda 0,3 mm, hur fan kan det bli så?
0,3 mm schims är nu på väg med post som tur är.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng