Sv: Re: Långnosmotor -66 Lätt trimning.

Forum Övrigt Projekt / Min bil Långnosmotor -66 Lätt trimning. Sv: Re: Långnosmotor -66 Lätt trimning.

#123301
stefan w
Deltagare

Idag var jag och handlade lite nyttoprylar

-Syrafasta insexbultar att fästa grenröret mot blocket, det är så ledsamt med dessa alltid rostiga bultar som så lätt går av när man ska demontera grenröret.
-Räfflade brickor med mellanlager av silicon, sitter som fan när man dragit åt förbandet, kan återanvändas några gånger men ska kasseras sedan. Ska användas till att fästa svänghjulet med, samt remskivan/svängningsdämparen.
Det finns en liten risk att de blir för tjocka för svänghjulsförbandet, jag ska kolla det bättre vid monteringen.

Jäklar!! 😡 Vad har jag gjort, troligen haft blocket stående upp o ner och hasat det på arbetsbänken och då har nåt metallspån skadat tätningsytan. Nu är frågan om det blir tätt. Såklart att skadans riktning skulle vara sämsta tänkbara, alltså mellan förbränningsrum och kylmanteln. Spännande!

Anliggningsytan för tjockbrickan på topplocksbultarna är inte riktigt raka, troligen går det att fixa med en fil om man s.a.s filar över två anliggningsytor/bulthål samtidigt, då bör det bli skapligt om man är försiktig. Den andra delen på skjutmåttet ligger plan med tätytan på topplocket.

0,8 mm XP-mässingpackning

Lite ”Flytande packning” från Volvo blir nog bra som komplement till mässingpackningen

Rollat och klart, jag gjorde likadant på blocket samt packningens båda sidor, det verkar fastna riktigt bra.

Vi får väl se hur det sitter, när motorn är inkörd så har jag förhoppningsvis planat min andra topp, då ska denna oplanade topp bytas mot den planade.

Såja, nu är det momentdragningen kvar, blir 60 Nm bra tro? Det får vänta tills imorgon, tätningsmedlet är inte den typen som stelnar så det bör inte vara nåt problem.

Och vad är nu detta? Jo jag ska köra med elektrisk kylfläkt och 71 graders termostat. Termogivaren, en Facet art.nr 7.5125 slår till vid 72 grader och slår ifrån vid 67 grader, syns på fotot, kommer att sitta på slangen mellan kylaren och vattenpumpen…alltså efter kylaren…om det blir bra? vet inte men jag ska prova. Men vad har jag tänkt mig med trycksluftkopplingen?

Jo,de har samma gänga. Jag ska kapa denna och svetsa fast den på en passande rörbit så jag kan gå in på returslangen från/efter kylaren, sen är det bara att koppla in och prova.

Det var allt för ikväll, inget mussel-smussel här inte, det kommer mer sen.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng