Sv: Re: Låskolv och silvergarage

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Låskolv och silvergarage Sv: Re: Låskolv och silvergarage

#67931
saab v4-ever
Deltagare

Hej!

Jag gissar att du har den senare låskolven. Tror att den kom 73 eller 74. I vilket fall så sitter det en låsbricka i ena änden av låscylindern (i motsatt ände till nyckelhålet). Denna bricka kan tappa spänsten vilket den verkar ha gjort i ditt fall. Det får till följd att hela låscylindern roterar istället för enbart låskolven. Jag har råkat ut för att hela cylindern ploppat ut helt. Inte roligt när det är snö på backen! 😮

Du kan använda låset som det är genom att vid låsning/upplåsning hålla i låscylindern i rätt läge och endast vrida på nyckeln så att kolven rör på sig istället för cylindern. Vid öppet lås är springan horisontell och vid stängt vertikal. (OK, det finns möjlighet att vrida 180 grader fel.)

För att laga ditt lås måste du ta bort dörrhandtaget. Du behöver en relativt lång stjärnskruvmejsel för att få bort den främre skruven. När du fått bort handtaget så ser du fjäderbrickan. Det bästa är att byta denna, får du inte tag i någon så kan man först ta bort den och försöka platta till den lite och därefter återmontera. Den sistnämnda metoden är lite av en nödlösning.

Hoppas det löser sig!

///Harald

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng