Sv: Re: Lite vanlig allmän rundfrågning!

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Lite vanlig allmän rundfrågning! Sv: Re: Lite vanlig allmän rundfrågning!

#66542

anonymous
Deltagare

Klart att du ska prova att frihjula, var försiktig in i rondeller bara.

Vad frihjulet har för för och nackdelar på V4 lämnar jag till någon annan. Anledningen till att det finns på våra V4’or är tvåtaktaren. Att motorbromsa i en alltför lång nedförsbacke med en tvåtaktare kan medföra att motorn nyper. Tvåtaktaren får ju sin smörning av oljan som är utblandad i bensinen. När man motorbromsar släpper man ju gaspedalen vilket innebär att mycket lite bensin och olja når motorn som då saknar smörjning. I en lång nedförsbacke och motorbroms kan då motorn få varva en hel del utan att få någon olja. Därför finns frihjulet, för att man inta ska kunna motorbromsa (om det är inkopplat). På din 4-taktare har du olja separerat från bensinen i motorn.

Själv föredrar jag att oftast köra med motorbroms på min Antipolbruna (åtminstone står det så på bättringsfärgburken i bagagen) V4.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng