Sv: Re: lokal sektioner

Forum Övrigt Allmänt lokal sektioner Sv: Re: lokal sektioner

#28747

Martin
Deltagare

Kan inte låta bli att kommentera.

Det viktigaste ÄR gemenskapen.

Därför sjösattes den dåvarande ordningen för ganska länge sedan. 10 år sedan?
Det skulle betraktas som en ”trestegsraket” med träffsamordnare, lokalavdelning och lokalsektion.

Tanken var att organisationen skulle växa utifrån behovet. Ju mer verksamhet desto större krav på organisationen och därmed ansvarsfrågor. (Delat ansvar=inget ansvar, känd ledarskapsfilosofi..)

En sammanslutning entusiaster som träffas någon enstaka gång(er) per säsong behöver ingen organisation. Det räcker med en kontaktperson.
(Träffsamordnare)

Men när verksamheten blir större krävs det att fler engagerar sig.
Kanske är det så att man inte vill dra igång en styrelse utan vill fortsätta att hålla verksamheten på en ”lagom” nivå.
(Lokalavdelning)

I takt med att verksamheten, och därmed det ekonomiska ansvaret växer kan det krävas en vald styrelse och kanske dags att bilda en sektion. Ansvarsfrågorna blir nu mer viktigare och ett formellt ansvar och behov av dialog gentemot sammanslutningens medlemmar uppstår.
(Lokalsektion)

Det kan tyckas vara alldeles för alldeles för formellt, men organisationsformen skall alltså väljas av den lokala sammanslutningen och framförallt: Anpassas till den verksamhet man lokalt känner att man ”orkar med”
På så vis kan organisationen växa med verksamheten.

@phermansson wrote:

På senaste tiden har vi inte vart så noga med formaliteterna. Nuvarande styrelse tycker det är viktigare att man skapar en gemenskap än att man måste krångla med styrelse, årsmöten osv. Så man kan numera ha en enklare lokalsektion utan sånt, så fungerar det tex i Göteborg.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng