Sv: Re: Mäniskor

Forum Övrigt Allmänt Mäniskor Sv: Re: Mäniskor

#107556
hotrodder
Deltagare

Haft massor med olika spännande bilar från balla europeer, jappsar till jänkare men några har helt klart stuckit ut mer. En hundkojja Pick-up var en av dessa bilar som alla från 3-åriga grabbar till nittioåriga tanter visste vad det var. Den var långt ifrån orginal lackad i limegul med svarta streck över taket så den stack ut trots sin litenhet. Det fränaste var tyckte både min fru och jag att åka småvägar mellan olika byar och de folk som var ute efter byvägarna hälsade 🙂 Händer alldrig när man kommer i 9-5´an..

Min Willys som är pippigul, tokhög och utrustad med muddersdäck drar till sej småkillar som upphetsat pekar, skriker och drar i föräldrarna. Deras småsystrar gömmer sej oftast bakom och tycker inte den är det allra minsta ball.

Roligaste minnet är dock när jag nyligen träffat min blivande fru. I hennes värld existerade knappt bilar annat än som fortskaffningsmedel och när vi hamnade på illegal streetracing med min Mustang andra daten så fick jag tillbringa resten av natten med att bedyra:
sån e faktiskt inte jag..
:angel:

Well hur som helst, när vi senare samma sommar skulle åka till Mariestad och bla. Stockholm så ville jag givetvis åka Mustang… men hur mycket bränsle tar inte den?? var då hennes undran.
-Jag pröjsar mellanskillnade utan att tveka sa jag, å iväg bar det. Efter ett antal dagar mil och trevligt umgänge så kom frågan:
Känner du folk överallt?
-Njae.. svarade jag henne, det är bilen som är intressant.

Å det är ju så det oftast är. Vartän man stannar så kommer folk fram och ska surra bil. Jag tycker oftast det är himla skoj och trevligt. Hänger inte upp mej på alla sk. besserwissar som bara vill försöka överglänsa bara för dom själva åker nån sunkig svensson.

Samma resa på Hamgatan i Stockholm.. 35grader varmt, solsken och kö.. kö.. kö.. Vi skulle ner på djurgårn och värmen var minst sagt tilltagande både i Fordmaskinen och hos ägaren. Berit satt och såg hur min temp gick upp i samma fart som tempmätaren och hur jag fick slå av maskin mellan varje bilängd som avancerades. Stressad och irriterad fick jag tillslut in bilen på en p-plats och öppnade huven för att lätta på trycket.

Som vanligt när locket åker upp så blir det högintressant för vissa och direkt kom det fram två killar där den ena på släpig stockholmsdialekt bara häver ur sej.
”ärernvarm?”
-Fan.. det ser du väl menade jag arg samtidigt som jag fick en varnande blick från frun eftersom hon visste jag inte var motaglig för småprat. Killen tog ingen notis om mitt humör, studerade och konstaterade bara:
351 Winsor?
-ehh.. jae.. åker du Ford själv?
njae.. har en Ford 429´a i båten
Jag tinade såklart, Berit slog sej för pannan när hon insåg att nu skulle vi bli kvar i motorprat istället för att köpa glass 😀

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng