Sv: Re: Mäniskor

Forum Övrigt Allmänt Mäniskor Sv: Re: Mäniskor

#107230
gammsaaben
Deltagare

Min V4:a har ett rätt finstämt ljud tack vare det underbara systemet från Knalle Racing. Det brukar innebära att många av de som kommer fram och pratar är intresserade av motorn.
”Hur många hästar har du i den här då” brukar de fråga.
”Svårt att säga exakt, men ca 90 hästar troligen. Kanske 100 i bästa fall”, är mitt försiktiga svar.

Då brukar de bli lite långa i synen och en smula besvikna. Sen kommer historierna om svågernskusinsmorbrorstremänning som körde rally med en värstingmotor från Ture Carlsson, tvåhundrafemtiohästarminst var det i den.

En dag så var det en sådan lirare som faktiskt hade en sådan motor hemma, som han köpt begagnad av nämnde Ture och han kunde tänka sig att sälja den. Det lät ju intressant tyckte jag så jag frågade vad det var för cylindervolym på den. Det visste han inte, men han visste att det var hundraåttiohästarminst i den. Gick som ett skållat troll, minsann.
Jaha sa jag, då är det ett korsinsug på den? Eller åtminstone två stående förgasare? Nej, det var en ensam dubbelports Solex av nåt slag. Dubbelblåstoppar? Nej, enkelblås. Men delad avgasport då? Inte det heller.

Nja, sa jag, det får nog vara… :whistle:

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng