Sv: Re: masonitgarage

Forum Övrigt Off Topic masonitgarage Sv: Re: masonitgarage

#126840
Martin Sigge
Deltagare

Mer OT om det ursäktas.

Saabcustom wrote:
Det är ett läckert fodral må jag säga.

Måste bara undra. Bilen som finns med på skissen ser ut att vara en VW med delad bakruta ! Kom verkligen tidningen från 1939 ? Då fanns väl bara KdF-prototypen utan bakruta ? Om det nu är en VW i fodralet ?? Kanske är nåt annat ??

/ Kenth

Jag tror att Bubblans akterparti var känt redan 1937, även om det inte slutgiltigt spikades förrän 1938.

I en bok som jag köpte i Tyskland i somras finns nedanstående bild från testkörningar april – augusti 1937. Jag gissar dock att dessa vagnar var lite förklädda, eftersom

bilden härunder såvitt jag kan förstå likaledes härstammar från 1937. Här syns ju det ”moderna” akterskeppet. (möjligen är bilden något nyare, men den kan knappast vara yngre än från sommare 1939)

Det står saker om copyright i början av boken, men jag hoppas copyrightinnehavaren förlåter mig när jag nu även anger källan i bildform:

Mycket bra bok för den som förstår tyska, men även bilder och tekniska data är intressanta och förstås ju skapligt om man har utgångspunkt i svenskan.

Ja, det var väl allt från min lilla apelsinlåda idag.
Cheers!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng