Sv: Re: max motor effekt i 96

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 max motor effekt i 96 Sv: Re: max motor effekt i 96

#68206
mats jonsson
Deltagare

Du saknar alltså humor efter som du högg direkt på spoilerteorin och missade smileyn?

Fel. Det är inte samma krafter. Ställ upp en kraftekvation så märker du detta. För att jämvikt skall råda så krävs att summan av samtliga krafter är noll. För att göra det enklare att räkna så kan man addera krafterna och då måste motverkande krafter bli negativa i dessa beräkningar. Det stämmer att du erhåller downforce om du riktar spoilern så att luftströmmen styrs uppåt.

Man bör komma ihåg att i verkligheten så kommer de båda krafterna ovan aldrig att bli direkt motverkande, dvs 180 grader mot varandra, utan för att kunna göra dem ”beräkningsbara” så gör kan man göra en uppdelning av dem, förslagsvis i x resp y-led. En vinge är ofta ställbar och storleken på den nedåtriktade kraften i y-led varierar med vingens vinkel. Flexibelt, eller hur??

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng