Sv: Re: migsvets

Forum Övrigt Allmänt migsvets Sv: Re: migsvets

#104527
stefan
Deltagare
Gurkan wrote:
Själv fick jag en gaslös MIG när jag var på tippen o. slängde skräp (av någon underlig anledning kommer det alltid tillbaka saker från tippen) från en bonde som skulle kasta den då, som han sa, ”det går inte stt svetsa med ski#!%en”.
Nyfiken som man är så skruvade jag isär den och undersökte slangpaketet. En liten bit in hittade jag en slang, skarvade på den och kopplade in gas. Det här är ca. 4 år sedan och ett antal trådrullar sedan och för priset är jag nöjd.
Skulle jag köpa en ny så skulle jag hellre köpa en 3-fas då det, trots framsteg, känns som att 3-fas har en jämnare trådmatning än 1-fas.

jämnare trådmatning? Den motorn som matar tråden är nästan jämt en 220v motor så den biten kan knappast vara annorlunda, däremot blir ju en trefas svets jämnare och smidigare i strömmen om det var det du tänkte på. Dock så ska man komma ihåg att de moderna 220v svetsarna är ljusår mycket bättre än det som fanns för kanske fem år sen.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng