Sv: Re: Min Saab är sjuk. Ganska många symptom.

Forum Modellspecifika forum OG900 Min Saab är sjuk. Ganska många symptom. Sv: Re: Min Saab är sjuk. Ganska många symptom.

#91657
ahlis
Deltagare

ööh
det är mkt här som jag undrar över.. till exempel

Mattias R skriver att om man kör syntetolja i en og900a kan citat
”Syntetolja löser upp avlagringar i gamla motorer som lätt tränger in där det inte ska, tex mellan ventiltallrik och säte”

jag undrar vad oljan har där o göra från början ? oftast finns här bara avgaser eller färskgaser.

det är dock sant att syntet oljor kan lösa upp diverse äckligt i en motor .. resultaten kan dock bli mkt värre än att de kommer olja på ventilsäten .. t ex kan oljekanaler täppas igen med ganska dåliga resultat som följd.

DOCK!

Det är inga direkta mekaniska skillnader mellan en gammal 900 H motor och en motor från en äldre 9000. Bottendelen är samma fram tills att kortmotorn släpptes men även på denna motorn är oljepumpen av samma typ som på gamla motorer.

diskussion om bränsle.
Brända ventiler på V4an har ingenting direkt med att det inte finns bly i bensinen eller inte.
redan på ”den goda tiden” fanns problemet med att ventilsäten slår in sig i topparna vilket leder till att ventilerna till slut står på vilket i sin tur gör att dem bränner. Detta pga de mkt mjuka materialet i topparna. Rostfria säten skall lösa detta problem sägs de.

Människor som jag talat med säger att detta problem oftast uppstår om man varvar mkt och länge vilket jag själv kan gå igod för ( 30 mil och nästan aldrig under 4 000 rpm gör att jag måste ställa ventilerna efter varje tankning oavsett om jag kör med blyersättning eller inte )

tydligen skall dock ersättningen ha viss smörjande effekt för ventilstyrningarna,
att folk får minskade problem med motorer efter att dem tillsatt blyersättning kan ha o göra med att det innehåller även sprit som kan få med sig en del vatten från tanken.

Tyrann.
som sagt tidigare.
kolla så din förgasare är i gott skick samt att tändningen står rätt och att vacuumklockan på fördelaren är ok

kolla även kompressionen, har din motor kokat finns risk att toppen spruckit varpå allt möjligt spännande kan hända.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng