Sv: Re: Min Saab är sjuk. Ganska många symptom.

Forum Modellspecifika forum OG900 Min Saab är sjuk. Ganska många symptom. Sv: Re: Min Saab är sjuk. Ganska många symptom.

#91662
matthias r
Deltagare

Ahlis, din konsekvensdefinition beträffande syntetoljans negativa verkan var betydligt
riktigare än min. Men att lossnande sotflagor på detta sätt kan komma i förbränningsrummet,
det är min kompis haveri ett bevis på. Har hört flera fall där liknande skador uppstått, i bästa fall har bara tändstiftet fått sig en tjenis då en större partikel kommit in och hamnat mellan kolvtopp och elektrod.

Menade rent allmänt att syntetolja inte är bra i någon motor som inte körts på det sedan unga mil, inte bara 900 OG. Vill man kan man vända på steken och konstatera, att en OG-motor och framför allt då en 8V av H-typ måste nå nästan evig livslängd om den körts på syntetolja från början.

Vad gäller V4:an tänkte jag just på det Tobbe var inne på, att blyet eller blyersättningen även har en kylande effekt. Stötte på ett flertal ordentligt brända V4-ventiler kring år 2000 då all bensin blev blyfri och en och annan V4-chaffis glömde blanda blygrogg vid tankningen./ Matthias

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng