Sv: Re: Missljud

Forum Modellspecifika forum OG900 Missljud Sv: Re: Missljud

#181736
jellybear
Deltagare

@Anderslindh wrote:

Jag tycker inte heller det låter som remmarna. Har nyligen bytt vattenpump inför besiktningen vid nyår ungefär så jag tror tyvärr det är den det var fel på..
Fast det är väl ingen höjdare att haka av remmarna till vattenpump och generator?

Det är inga problem att haka av remmarna till generator och vattenpump under en kortare tid. Har du bara fulladdat batteri så klarar sig bilen utan generator i någon eller några timmar, det som är begränsningen är kylningen (vattenpumpen). Men motor blir knappast överhettad på två sekunder utan vattencirkulation, i synnerhet inte om den är kall vid starttillfället, så du kan nog köra den ett par minuter – men håll koll på tempmätaren.

Av filmen att dömma (kunde inte lyssna på den förrän nu) så påminner det onekligen om hur det lät efter att jag bytte min vattenpump för 6 år sedan, ett slags mjukt vinande. Den gången var det helt enkelt jag som hade spänt remmarna för hårt, jag tycke i min nybörjarenfald att ”remmarna skall väl spännas ordentligt”. Ju hårdare du spänner desto mer belastar du lagren i generator och vattenpump (och sliter ut dessa), så egentligen ska remmarna vara så löst spända det bara går utan att remmarna slirar.

Men som sagt, plocka bort remmarna och provkör en kort stund. Om ljudet kvarstår kan du omedelbart utesluta vattenpump, remmar och generator.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng