Sv: Re: Möjligtvis blivande Saab V4:a ägare

Forum / Modellspecifika forum / 95/96 V4 / Möjligtvis blivande Saab V4:a ägare / Sv: Re: Möjligtvis blivande Saab V4:a ägare

    augusti 6, 2006 at 19:38 #97298

    Ähum, komforten ja. 99 an o 900 an är modernare konstruktioner än 96 an och är självklart komfortablare än 96 an. 9000 och 9-5 är ju också komfortablare än 99 an 900 o.s.v. Allt är en fråga om tycke och smak.

    Säkerheten i 96 an är nog inte den bästa men är väl inte rent dålig heller, och hur den är gentemot 99 an vet jag inte. Min Röda V4 gick av vägen i 90 km/h och slog runt för 12 år sedan. Bilen lär visserligen ha haft lägre fart vid rundslagningen. Avståndet mellan B-stolparna uppe vid taket minskade med 1 cm, vä framskärm, motorhuven och fronten blev skadade och fick bytas. Repor och bucklor runt hela bilen.
    Alla rutor höll och bilen vältes ner på hjulen och kunde köras för egen maskin hem till garaget efter lite koll av vatten olja och ev skador på hjulupphängningar. Den går än idag och är besiktigad. Personen som körde kom undan med sloköron och knäckt självkänsla. Han hade tur.

    Appropå rost, jag har provar att spruta bilar under med olja, denna olja skall visst användas/har använts när man lägger timmerbuntar i havet för att skydda dessa från kusangrepp vid sågverken. Oljan hindrar kättingen runt bunten från att rosta miljövänligt

    Denna olja vet jag inte namnet (Schlussing nånting) på men den bitersig fast och kryper in i skarvar och skyddar mycket bra. Tyvärr så vet jag inte om den finns att få tag på idag.