Sv: Re: Montering av trepunktsbälte i en 64:a

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Montering av trepunktsbälte i en 64:a Sv: Re: Montering av trepunktsbälte i en 64:a

#77090

ulf g andersson
Deltagare

Hej Harald

Jag har monterat både fast 3-punktsbälte (med orginal tillbehör på 60-talet) och rullbälte (med egentillverkad bricka i vintras) i kortnos-SAAB och skall försöka mejla en monteringsanvisning från Autoliv till dig.
Det svåra är b-stolpen där man i höjd med nedre bakrutekanten får borra ett hjälphål för att kunna sticka upp en bricka (med hjälp av en grov svetstråd) med gänger för den övre fästpunkten.
Jag började med att tillverka en provbit i form av ett tunnväggigt fyrkantsrör med samm dim. som b-stolpen. Borrade sedan hjälphålet med en 22-mm hålsåg. Därefter tillverkade jag en bricka genom att såga en liten bit av ett gansak tjockt plattjärn. I en kortsidan på brickanborrar man ett litet hål omk 3- 4 mm och spetsar en grov svetstråd så att den passar väl. Vidare får man borra och gänga hålet för fästskruven.
Sedan provade jag mig fram till största möjliga storlek på brickan som gick att sticka in i hålet. Senare tids tillbehörsfäste hade ett extra litet gängathål i brickan(som på Autolivs bild) så att man kan skriva fast brickan i b-stoplen, men det är ju bara en investering i framtiden om man skall byta bältet. På 60talet fanns inte detta hål.
Det är inte speciellt svårt att att få brickan på plats bra lite nervöst att man inte skall tappa ner den i b-stolpen. Böj svetstråden till lämplig längd och om man vill kan man tex fästa den med gängsäkring. Slutligen täcker man hjälphålet med en gummmitätning.
Har du fler fundringar hör av dig på telfon

Hälsn Ulf
Ps åker på 2 v semester imorgon

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng