Sv: Re: Montering vindruta

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Montering vindruta Sv: Re: Montering vindruta

#60392
Janne Hagnell
Moderator

Läste denna tråd plus instruktionerna i vhb igen och fick en aha-upplevelse. Ska man alltså dra tråden i (typ) rät vinkel mot rutan, alltså rakt in i kupén, och man drar ändarna bakåt så tråden kryper ur i takt med att listen hoppar i, sas? Sån’t här är ju helt värdelöst att förklara med ord, men jag hoppas ni fattar vad jag menar.
Jag har alltid trott att man skulle dra trådarna åt andra hållet, i kors mot varandra, så tråden bildar en ögla i rännan och att när öglan krymper skulle tråden krypa upp jämnt runt om och liksom vränga listens läpp. Vad jag förstås inte har fått att gå ihop är hur man skulle orka dra så mycket i de bägge ändarna; det skulle ju vara som att knyta ihop en väldigt stor och motsträvig säck! Och tror nå’n att detta ger spänningar som lätt spräcker rutan!
Hade min avlidne kompis varit här nu hade han skrattat rått åt mig och ropat ”Din putte!!”, som var hans yttersta benämning på folk som klantade sig rejält… :ID 😳 :IWS :czy :ugeek:

96 V4 1975 ”Bollen”
96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng