Sv: Re: motor effekt v4

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 motor effekt v4 Sv: Re: motor effekt v4

#54203

rallysaaben
Deltagare

Vad innebär egentligen ett godkänt intyg som styrker motoreffekt och vridmoment resp. växellåda? Vem kan utfärda ett sånt intyg?

Det låter ju väldigt konstigt att man måste ha orginalstolar och avgasrör. Det är ju inga problem att göra en vanlig kontrollbesiktning med andra stolar och rör. Ljudet förstår man ju att det finns krav på.

/Gustav[/quote]

Precis, vad innebär det?
Om man tittar på hur det var förut/länge sedan? så fick man trimma bilen och sen åka till en auktoriserad saabverkstad som tittade på motorn och lådan och skrev ett intyg på att grejerna du satt dit på motorn/lådan var ”rätt” grejer, sen kunde man besikta.

När jag skulle besikta så åkte jag dit på div grejer, på besprotokollet hänvisas jag till saab för att få div intyg, men problemet är att besiktningen inte kan hänvisa till saab eftersom saab inte existerar längre, dvs de skriver inte ut några intyg längre, så vad gör man?

Man får helt enkelt åka och bromsa bilen och se till att man där får ett ordentligt intyg/bromspapper med påskrift från han som bromsat bilen, sen måste man få ett intyg på att man har en växellåda med rätt utväxling, man får nämligen inte ha vilken låda som helst, ju mer trimmat desto mer nerväxlat måste man ha för att inte få för hög topphastighet, det finns uppgifter på detta nånstans här på forumet.

Och visst kan man väl försöka lura besiktningen och försöka besikta med de grejer man själv vill, men om besgubben av lojalitet mot sin arbetsgivare följer sina egna regler så kommer han fråga efter intyg på lådan och intyg på motorn.
Sen råkade jag få en jävla surgubbe som bes min bil, har man tur får man nån som är på bra humör och då går det säkert betydligt smidigare.

/Anders

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng