Sv: Re: motor forsätter att gå

Forum Modellspecifika forum OG900 motor forsätter att gå Sv: Re: motor forsätter att gå

#174850
saabgunnar
Deltagare

Hej!
SAAB 900 c-88 innebär väl Pierburgförgasare, eller hur? Den har ju liksom Stromberg en avstängningsverntil för tomgångsblandningen (elektriskt manövrerad) som är till för att motverka glödtändning vilket med all sannolikhet är det som gör att din bil inte stannar omedelbart. Den kom till efter de välkända glödtändningsproblem förgasarbilar fick i slutet av 70-talet efter införandet av 1976 års avgasreningskrav i kombination med den nya krackade bensinen.
Kolla att den fungerar. Om den inte gör det kan någon ha skruvat upp tomgången för högt med justeringen på gasreglaget för att kompensera felet varvid denna funktion inte längre finns.
Du hittar den som en liten cylinder med en elkabel på framtill på förgasaren.
Egentligen ska ju inte en motor glödtända ens utan denna men dessa gör det gärna. Ofta beror det på lite för mager blandning för att klara avgaskraven.

MVH/Gunnar

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng