Sv: Re: motor kärvat fast

Forum Modellspecifika forum 90/99 motor kärvat fast Sv: Re: motor kärvat fast

#199425
markus a
Deltagare

Man kan se det där på flera sätt. Om man inte får loss rovan med ringarna intakta måste man ju ändå riva den elle byta den, så det gör ju ingen skillnad egentligen.

Funkar inte den milda metoden ovan, försök klura ut om alla kolvarna sitter fast. Man kan ibland känna att de kan röra lite på sig om man jucklar med svänghjulet och trycker en pinne/skruvmejsel mot dem. Det är alltid liiite glapp, så man kan känan.

Cylindern är ju fortfarande smord med diesel, så då tar du ett gammalt tändstift och bånkar bort porslinet, svetsar igen sidan som är på utsidan av motorn.

Har du en svarv kan du nu plana den i svarven, har du inte det tar du vinkelslip/fil, borrar ett lämpligt hål och gängar för m6. Skruva i en smörjnippel.

Sätt smörjnippelstiftet i kannan som sitter fast, pumpa i fett tills den lossnar. Ta inte i för hårt, det är ordentligt med tryck i en fettspruta.

Veva sen försiktigt runt motorn för hand med fettet kvar tills det känns som om det inte kärvar, ofta kärvar det inte alls mycket. Jag har räddat flera motorer på det här viset som faktiskt inte verkar tagit någon som helst skada vid senare demonteringar. Förmodligen pressar sig fettet ner runt kolvringarna också och hjälper till att få loss dem. Om detta inte fungerar måste du ändå riva motorn, hona cylinderlopp osv, har du tur är kolvarna OK.

Även om motorn blåryker som Lützen när man fått loss den behöver det inte vara någon fara. Oljeringarna beckar ofta fast och kan lossna efter ett tag. Kör bara inte torrt på olja.

/M

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng