Sv: Re: Motorbekymmer 62:a.

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Motorbekymmer 62:a. Sv: Re: Motorbekymmer 62:a.

#53146
esak
Deltagare

Hallå igen, och stort tack för alla kommentarer. Verkligen vänligt!

Var ute nu på morgonen och skulle undersöka förgasaren lite grann men tänkte flytta bilen först till solen. Testade starta och döm om min förvåning när den verkar fungera felfritt – hittills iaf!

Häromkvällen dog den tvärt, utan förvarning när jag gasade på lite hårdare. Det var ganska kallt, -10 ungefär, och jag petade ner på tvåan och skulle skicka på lite grann. Symptomet (sedan dess) har varit att den enbart fått ”gas” via den förhöjda tomgången med choken, utan den har den inte gått alls och med minsta lilla fotpåläggning på gaspedalen har det känts som att bilen kvävts och tvärt velat dö, helt orkeslös och att köra har varit otänkbart.

Trots att den startade idag har jag inspekterat maskineriet en smula. Pumpen har ordentlig jord och man hör den jobba/bygga tryck när tändningen vrids på. Det sitter bränslefilter mellan tanken och pumpen, i nära anslutning till pumpen. Dvs på sugsidan i motorutrymmet. Den har inte tryckt ur sig nåt fett vid fördelaren. Den går på alla burkar och bestyckningen verkar rätt nu när den går.

Jag vill ju ha en brukssäker bil och känner att detta bör ses över ändå. Ispropp nämnde någon tidigare, men dagens soppa har väl k-sprit redan inblandat från början och SÅ kallt var det ju inte ändå, med tanke på hur den svenska vintern annars kan se ut. Det känns som att problemet är bränslerelaterat och skit i förgasaren är en bra gissning, eller nån annanstans på vägen. OM man plockar isär en 50 år gammal förgasare är nog risken stor att packningar och diverse bör ses över. Eller? Nåt särskilt ni tycker man ska byta?

Stort tack för hjälpen så långt!

/Isak.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng