Sv: Re: Motorfix 96gl-79

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Motorfix 96gl-79 Sv: Re: Motorfix 96gl-79

#28451

@william wrote:

Om du lyfter av topparna så får man lite känsla över hur de är i för skick, är de ok är det aldrig fel att slipa in ventilerna och byta ventiltätningar. (som brukar följa med sotningssatsen)

Annars är inget på översidan motorn i vägen vid lagerbyte för balansaxeln ifall du vill hålla arbetsbördan nere och komma ut på vägen snabbare. är oljetråget och frontkåpan man tar av för det.

Byter man lager innan man kör ras så är säkert axeln och drevet ok, då behvöer bara lagren bytas. Är egentligen inte svårt, det besvärligaste tyckte jag var att få tag i dorn att knacka i de nya lagren med. Fanns en ritning på ett sådant på gamla forumet nånstans, en mekanisk verkstad tar några hundralappar för att svarva till ett sådant.

Tack för tipsen William! Har dock sökt med ljus och lykta efter det där dornet! Du kommer inte möjligtvis ihåg vem det var som som gjort ritningen?

Tror jag kör snabbvarianten den här gången så får jag ut den snabbare så jag kan frihjula lite i sommar. Var och drog i balansaxeln idag och jag har ett spel på ca 2-2,5 mm så det är väll inte katastrof men inte helt friskt heller för den delen heller.
Om det är någon som har en bild/ritning på dornet så skulle jag bli mycket nöjd!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng