Sv: Re: Motorljud genom stereon…

Forum Övrigt Off Topic Motorljud genom stereon… Sv: Re: Motorljud genom stereon…

#138385

vee-eight
Deltagare

Jag är ju såndär audiofil, och hittar stundom på lite hyss. Jag har ett långtidsprojekt att spela in en ljudreferensskiva, blandat med både ljud och musikstycken. Tanken är att få höra helt oprocessat och ej sönderkomprimerat ljudmaterial (som annars är standard i stort sett hela skivbranschen). Nedan finns en länk till en ljudupptagning som original var inspelat i 24 bitars ljud, samplat i 192 kHz (vanliga cd-skivor har i regel 16 bitar, 44,1 kHz). Råfilen, okomprimerad, var ngn Gb stor, så det är inte gångbart att dela med sig på nätet, så nedanstående fil är i mp3-format. Mikrofonerna som användes var ett par Behringer B2 med vardera dubbla 1″-membran (inställda på njurformad upptagning), ett Terratec Phase X24 FW ljudkort kopplat till en enkel laptop.

OBS; eftersom inspelningen inte är dynamikkomprimerad över huvud taget så är medelvolymen mycket låg; vrid på volymen rejält. Lyssna gärna i hörlurar.

saabljud080717.mp3

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng