Sv: Re: Motorolja till Saab 90 85:a och trött motor.

Forum Modellspecifika forum 90/99 Motorolja till Saab 90 85:a och trött motor. Sv: Re: Motorolja till Saab 90 85:a och trött motor.

#109689
sabbe
Deltagare

Återkommer till det här med trött motor över 90 km/h. Om motorn har en Stromberg konstantvakumförgasare är felet troligen att nålen är för långt nerskruvad för att klara CO halten på tomgång. Då blir bilen jätteslö över 80-90 km/h. Tyvärr ligger det till så att bränslemängden ändras på hela effektkurvan på dessa förgasare när tomgångskolmonooxidhalten sänks. Nålen hamnar lägre även när motorn belastas, då räcker inte bränsemängden till. Det går att fixa med nytt munstycke och nål eller enklare och billigare höj nålen tills motorn går bra på belastning. Då får man tyvärr högt CO på tomgång som besiktningen inte gillar men tomgång används inte då bilen körs och när man står still skall motorn stängas av.

En vanlig fallförgasare har inte detta problem. CO halten på tomgång påverkar inte högfartsblandningen då bränslet tar helt olika vägar i förgasaren.

Sabbe

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng