Sv: Re: Motortemp- tempmätaren hispig

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Motortemp- tempmätaren hispig Sv: Re: Motortemp- tempmätaren hispig

#94019

jacke
Deltagare

Hej, jag har haft samma problem när jag bytte termostat. Jag hade felaktig termostat i början men lyckades hitta den gamla hederliga som ska öppna vid 83 grader (kanske är det högre på nyare v4or?). Temperaturen låg fortfarande något högt men blev bättre efter en del körning. Passade sedan på att rengöra min kylare utvändigt från insekter och gammal olja, tog avfettning och spolade sedan rakt igenom. Sedan dess ligger tempnålen och pendlar runt ”N” hela tiden. Gasar man fullgas på fyran i 20-30 sek går den upp lite. Annars brukar den ligga mitt på N eller strax under. Även när man rullar med frihjulet så kan tempen gå upp för vattenpumpen inte pumpar tillfredställande, och detta märker man om man rusar motorn då temperaturen går ner.

Annars skulle jag nog tippa på att det är vattenkanalerna i topparna som är blockerade. Kan ju hjälpa att spola systemet om du har tur.
Angående montering av termostaten så ska den helst monteras med pilen framåt.

En fråga i samma tema: Min bil trycker ut en del vatten genom kylarlocket…det borde ju gå till expansionskärlet…nån som har en aning vad det kan vara?

mvh

Jacke

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng