Sv: Re: Något man blir glad av!

Forum Övrigt Off Topic Något man blir glad av! Sv: Re: Något man blir glad av!

#110668
hotrodder
Deltagare

Mmmm häftigt som tusan, brukar säga att jag lyssnar på allt utom gladjazz och opera. Jag och frugan var på Raphsody In Rock på Dalhalla för ett några år sen. Tito Beltram var en av artisterna och långt in i shoven när det blivit mörkt så intog han ensam scenen och skulle sjumga en svit ur Carmen (tror jag det var) Ungefär som juryn i videoklippet så suckade man bara när opera påannonserades. Man hade som sagt förutfattade meningar och då vi varit på Raphsody ett antal gånger visste man ju av erfarenhet att inte allting var sånt man gillade.

Hur som helst.. spottarna tonades ner, mjuka toner började ljuda och en ensam Tito i strålkastarskenet började sjunga. Mina tankarna kom verkligen på skam och får känslan än idag när jag tänker på detta. Skäms nästan erkänna att tårarna trillade för det var rent utsagt… så jävulskt mäktigt å vackert. Går inte med ord beskriva känslorna av hur det var att sitta nere i Dalhallas stenbrott (bara det är häftig som tusan) En sommarnatt… 18grader varmt med en kolsvart och helt klar stjärnhimmel som tak och lyssna på något man alltid tidigare avfärdat som skitmusik… Faan det går rysningar efter ryggen fortfarande bara jag tänker på detta.

Menar.. har varit på massor med rockonserer och uppträdanden av alla de slag. Rapshsody har vi sett åtminstonde fem gånger men detta enda uppträdande slår allt oavsett det varit Eagles, Metallica, Rolling stones eller tex. Ulf Lundell som stått på scenen.

Det jag tycker e så häftigt med videoklippet att man riktigt ser på killen hur ovan och nervös han är och ändå så behåller han fattningen. Kolla av resten av videklippen som finns om honom. Tex. finalen när han vinner och bara hur jävulst skärpt han blir sekunderna efter han vunnit och utan probs sjunger som om han aldrig pysslat med annat. Sen med tanke på att priset består av ett uppträdande inför Englands Drottning (kungahuset där är ju av en dignitet som få) och dessutom att han som en extra bonus blir lovad i direktsändningen skivinspelning veckan därpå skulle nog få de flesta att darra på rösten.

Edit:

Rodder76 wrote:
Värt att notera om Operasångaren är att han vann hela Talang (det gjorde även Beatboxmannen som jag lade in ovan)
Operasångaren är ett gammalt mobbningsoffer och rakt av en naturbegåvning som antagligen inte hade en susning om hur duktig han var egentligen! En sann ”fula ankungen”-saga

Mmmmm härligt!! älskar tanken på att hans forna mobbare verkligen får sitta som fågelholkar framför teven när detta visades..

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng