Sv: Re: När vi gräver guld i USA.. Uppföljningen…

Forum Övrigt Allmänt När vi gräver guld i USAAAAA… Sv: Re: När vi gräver guld i USA.. Uppföljningen…

#90532
Martin
Deltagare

Vid sidan av konstruerade krocksituationer i krocklab brukar Saab placera sig bra i verkligheten. Folksams undersökningar av verkliga olyckor ger Saab högsta betyg. Nu ger liknande undersökningar i USA samma resultat:

Citerar DN publicerat 23 december 08:56

Säker Saab-modell i USA-topp
Saab 9-3 Sportsedan har fått högsta rankningen för säkerhet och skydd i en ny amerikansk studie baserad på riktiga olyckor. Senast i november hamnade modellen i topp i en annan amerikansk undersökning som gällde krocksäkerhet.

Saab 9-3 Sportsedan har fått högsta rankningen för säkerhet och skydd när modellen för första gången medverkade i den studie baserad på försäkringsanspråk som årligen genomför i USA av HLDI (Highway Loss Data Institute).

– Det känns verkligen kul att komma i topp i den här undersökningen eftersom den gäller riktiga olyckor. Då vet vi att Saab 9-3 ger ett bra skydd åt för de åkande i verkligheten, säger Örjan Åslund informationschef på Saab.

HLDI arbetar med att ta fram underlag för försäkringsbolagen. Den senaste rapporten omfattar 371 modeller på amerikanska vägar åren 2002-2004. Den är klart bättre än genomsnittet både för skador på åkande och
vid inbrottsskydd. Bedömningen görs utifrån 75 medverkande försäkringsbolag och baseras på verkliga skador.

HLDI är en systerorganisation till Insurance Institute for Highway Safety , en icke-kommersiell forsknings- och upplysningsorganisation som drivs av amerikanska bilförsäkringsbolag. Där hamnade Saab 9-3 Sportsedan i topp för mellanklassbilar november 2005 för mellanklassbilar där när de mätte krocksäkerhet, då tillsammans med Subaru Legacy.

Jonas Fröberg”

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=678&a=506873&previousRenderType=6

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng