Sv: Re: Nordliga äventyr i Saabens tecken!

Forum Övrigt Allmänt Nordliga äventyr i Saabens tecken! Sv: Re: Nordliga äventyr i Saabens tecken!

#131014
saabteddan
Deltagare
Jonathan P wrote:
Hehe, ja se fruar de har minsann en viss makt över oss. Men de e ingen fara, har tillräckligt med projket ändå men man blev ju lite sugen när man såg en oxblodsröd skinninredning och takluckeförsedd trubbnosaero 😉 Har du några planer på aeron i framtiden? Har den någon trevlig historia?

En av anlednigarna till att jag köpte bilen var just den intressanta historiken, dessutom var det ju inte helt fel att bilen gått uppe i Kiruna och var rostfri. Den var även utrustad med en Clarion komponentstereo, som nog var bland det bästa som fanns på den tiden. Stereon är originalmonterad av Saab, detta på grund av att bilen var en visningsbil. Den visades på Saab i Sundsvall i söder till Kiruan i norr. Stereon består av sju delar; fyra slutsteg en för varje kanal en Equalizer, bandare och radiodel. Även en joystick finns monterad som fader kontroll. Konsollen är specialanpassad av Saab för ändamålet. Anbud på stereon har inte saknats 😉 Men det är ju en del av bilen.

Svärfar till killen jag köpte den av såg bilen på Saab i Kiruna och bestämde sig att han bara skulle ha bilen. Försäljarna där sade att bilen inte var till salu, men att han kunde beställa en likadan. Han nöjde sig inte med detta utan kontaktade en av cheferna i Trollhättan för att få köpa bilen. Saabchefen sade någonting i stil med ”Jag får se vad jag kan göra, men jag kan inte lova någonting.”

3 Månader senare blev svärfadern kontaktad av Saab i Kiruna och fick meddelandet att bilen fanns att hämta ut.

Planer är att behålla bilen i originalskick och ha den som dragbil till mina äldre saabveteraner. Om inte en fin Talladega dyker upp.

och min f.d Sonett syns där också.

/Ted

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng